Pełnomocniczka Kongresu Kobiet / Lublin 2016

Henryka Strojnowska

HENRYKA STROJNOWSKA - psycholożka, wykładwoczyni, trenerka, prowadziła prywatną praktykę w zakresie doradztwa psychologicznego i szkoleń. W latach 2006 - 2008 radna i wiceprzewodnicząca Rady Miasta Lublin. W latach 2008 - 2012 wicewojewodzina lubelska. Od roku 2012 dyrektorka Wojewódzkiego Zarządu Nieruchomości w Lublinie.

W wolnym czasie namiętnie czyta książki, robi zdjęcia, szyje patchworki i uprawia sport (kajaki, rower, narty biegowe).

Kontakt:
hstrojnowska@gazeta.pl

Wicepełnomocniczka Kongresu Kobiet / Lublin 2016

Justyna Syroka

JUSTYNA SYROKA - Zawodowo związana z administracją rządową i samorządową. Wykładowczyni akademicka i doradczyni zawodowa. Prowadzi zajęcia i szkolenia dotyczące autoprezentacji i komunikacji w biznesie, polityce. Interesuję się zagadnieniami związanymi z rynkiem pracy. Wiceprzewodnicząca Wojewódzkiej Rady Zatrudnienia i członkini Rady Programowej Lubelskiego Obserwatorium Rynku Pracy.

Działa społecznie, na rzecz poprawy sytuacji kobiet w regionie woj. lubelskiego. Pomaga jej w tym Stowarzyszenie Klub XXI Wieku, którego jest Prezeską.
W wolnych chwilach nałogowo czyta literaturę fantazy. Lubi podróże do „Świata Dysku”
T. Pratchett’a . Gra z rodziną w gry strategiczne.

jsyroka@tlen.pl