Pełnomocniczka Kongresu Kobiet / Koszalin 2016

Dorota Chałat

DOROTA CHAŁAT -  feministka, działaczka zaangażowana w ruch kobiecy, członkini Stowarzyszenia Kongres Kobiet w Warszawie i Pełnomocniczka Regionalna Kongresu Kobiet. Radna Rady Miejskiej w Koszalinie.Jest założycielką i prezeską Koszalińskiego Stowarzyszenia Aktywności Lokalnej ERA KOBIET oraz w-ce prezeską Fundacji ERA Dialogu. Swoją działalność społeczną i polityczną traktuje bardzo poważnie, specjalizuje się w tematach: polityki społecznej, budżetu i finansów, polityki zdrowotnej, oświaty oraz prawach człowieka. Szczególnie ważne są dla niej odpowiedzialność, uczciwość, profesjonalizm i osobista aktywność, ciągle rozwija swoje umiejętności oraz poszukuje nowych wyzwań.

Jej pasją jest działalność społeczna na rzecz kobiet i rodziny, przeciwdziałanie przemocy oraz pomoc osobom potrzebującym, ale również prowadzenie zdrowego trybu życia, jazda na rowerze, piesze wędrówki po górach, pływanie. Prywatnie jest koszalinianką, mamą 30-letniej Magdy i 18-letniego Radka.

Kontakt:
dorotachalat@gmail.com