Wicepełnomocniczka Kongresu Kobiet / Kołobrzeg 2018

AGNIESZKA TRAFAS ukończyła Uniwersytet Europejski Viadrina we Frankfurcie n.Odrą, gdzie studiowała Ekonomię Przedsiębiorstw, specjalizację Doradztwo Podatkowe. Podczas studiów pracowała z prof. dr Stephanem Kudertem w Katedrze Doradztwa Podatkowego i opublikowała wspólnie z nim artykuł o polskim podatku VAT. Jest także współautorką książki nt. polskiego prawa bilansowego i podatkowego. Te publikacje były jednymi z pierwszych pozycji o polskim systemie podatkowym, jakie pojawiły się na niemieckim rynku wydawniczym.

Po studiach współpracowała z niemieckimi przedsiębiorstwami na rynku polskim, m.in. MAN Pojazdy Użytkowe Polska w Tarnowie Podgórnym. Od 2003r. do dziś prowadzi w Kołobrzegu, Hotel Wellness ProVita, a także posiada udziały w spółce Hoteli Sp. z o.o. oraz wraz z mężem prowadzi spółkę deweloperską Pro-Vita Development s.c. Agnieszka i Dariusz Trafas. W latach 2005 – 2007 współtworzyła koncepcję oraz ideę biznesową dla Hotelu Aquarius SPA ***** w Kołobrzegu. Wierna zasadzie, że to od ludzi zależy powodzenie biznesu – od początku istnienia Hotelu rozwija swoje umiejętności w dziedzinie zarządzania ludźmi oraz kreowania produktów turystycznych. W kampanii wyborczej do Parlamentu w roku 2015 w okręgu 40 kandydowała z 2. miejsca listy Nowoczesnej Ryszarda Petru. Od listopada 2015r. członkini partii Nowoczesna Ryszarda Petru. Współorganizatorka kołobrzeskiego Kongresu Kobiet w 2015 oraz 2016r. Prywatnie - spełniona mama dwójki dzieci, żona byłego wicemistrza świata juniorów, wielokrotnego mistrza Polski seniorów, aktualnego rekordzisty Polski oraz olimpijczyka z Sydney w rzucie oszczepem Dariusza Trafasa. Propagatorka zdrowego stylu życia i sportu – uprawia tenis.

Kontakt: