Pełnomocniczka Kongresu Kobiet / Kielce 2016

MAŁGORZATA MARENIN Pełnomocniczka Kongresu Kobiet w województwie świętokrzyskim. Prywatnie samotna matka, wychowująca ośmioletniego syna Cypriana.
Z wykształcenia pedagożka, ukończyła studia magisterskie na kierunku Chemia z ochroną środowiska, a następnie studia podyplomowe z zakresu Przyrody.
Od dwóch lat członkini Amnesty International, bierze udział w różnych akcjach lokalnych, np. w tym roku organizuje jeden z maratonów pisania listów.
Jest założycielką i prezeską Stowarzyszenia Stop Stereotypom, którego celem jest obalanie wszelkich stereotypów - działają na rzecz równouprawnienia i przeciwdziałania wykluczeniu społecznemu.
Ponadto należy do stowarzyszenia Dla Naszych Dzieci, które walczy o zmiany w prawie alimentacyjnym. Aktywnie udziela się w tym obszarze ze względu na swoje osobiste doświadczenia.
Jest osobą bezpartyjną. Należy do struktur świętokrzyskiego Komitetu Obrony Demokracji. Interesuje się polityką lokalną i ogólnokrajową, stąd często zabiera głos chociażby podczas sesji Rady Miasta Kielce. Obecnie należy do Kieleckiego Komitetu Referendalnego, który organizuje referendum w sprawie odwołania prezydenta Kielc.
Jej hobby to podróże i psychologia.

Kontakt:
malgorzatamarenin@gmail.com