Pełnomocniczka Kongresu Kobiet / Białystok 2017

DANUTA KASZYŃSKA Działaczka  społeczno – polityczna na rzecz wspierania kobiet w różnych obszarach życia, rozwoju przedsiębiorczości szczególnie wśród młodego pokolenia i rozwoju Podlasia.

Z wykształcenia nauczycielka matematyki, doktorantka Szkoły Głównej Handlowej w Kolegium Ekonomiczno- Społecznym, absolwentka Studiów Podyplomowych z zakresu zarządzania i finansów w ochronie Zdrowia, Szkoły Liderów Społeczeństwa Obywatelskiego.

Pełni mandat radnej Województwa Podlaskiego i jest v-ce przewodniczącą komisji rewizyjnej w Sejmiku Województwa Podlaskiego. Założycielka i prezeska Podlaskiego Stowarzyszenia Właścicielek Firm Klub Kobiet Biznesu w Białymstoku. Pomysłodawczyni i współorganizatorka Podlaskich Kongresów Kobiet. V-ce Prezes Izby Przemysłowo- Handlowej w Białymstoku, członkini Rady Ekspertów ds. Gospodarczych przy Prezydencie Miasta Białegostoku, członkini Rady Przedsiębiorczości przy Zarządzie Województwa Podlaskiego.

Uważa tak jak Isaac Newton, że „ Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów” .
Prywatnie – mama trójki dzieci, oraz babcia już 2 wnuków.

Kontakt:
danuta@kaszynska.pl
tel.604 061 792

Wicepełnomocniczka Kongresu Kobiet / Białystok 2017

MAŁGORZATA PASZKO - Mocno związana z Podlasiem. Wiceprezeska Podlaskiego Stowarzyszenia Właścicielek Firm, Prezeska Instytutu Ochrony Zdrowia Naturalnego. Współorganizatorka Podlaskiego Kongresu Kobiet.

Prowadzi firmę edukacyjno – doradczą. Opracowuje i wdraża projekty unijne, prowadzi rewitalizację społeczną w kilku podlaskich gminach. Działa w III sektorze, również z organizacjami z Ukrainy i Białorusi. Koordynatorka Klubu Tygodnika Powszechnego w Białymstoku.

Z wykształcenia i zamiłowania kobieta słowa i czynu, filolożka o zacięciu biznesowym i społecznym. Rozbudzanie oraz wspieranie przedsiębiorczości, szczególnie wśród kobiet, to dla niej priorytet.

Prywatnie szczęśliwa mama czwórki dzieci i żona, amatorka wytwarzania tradycyjnych, naturalnych  nalewek.

Mistrzyni gier słownych oraz planszowych. W przyszłości otworzy fabrykę czekolady, to jej idee fixe.

Kontakt:
m.paszko@tomasconsulting.com