W tym roku, oprócz VIII Kongresu Kobiet,

odbędzie się drugie bardzo ważne spotkanie kobiet w Warszawie

Światowy Szczyt Kobiet

(Global Summit of Women)

09-11 czerwca 2016.

Światowy Szczyt Kobiet to najważniejsze i największe forum ekonomiczne kobiet, nazywane „kobiecym Davos”, ponieważ uczestniczkami są liderki z różnych dziedzin życia – przedsiębiorczynie, przedstawicielki polityki, kultury i organizacji pozarządowych. Spotkanie gromadzi co roku ponad tysiąc kobiet z ponad 80 krajów. Jest to okazja do nawiązania wartościowych kontaktów, wymiany doświadczeń i uczenia się nawzajem. Organizatorem szczytu jest Global Summit of Women, organizacja non profit z siedzibą w Waszyngtonie, której szefową jest Irene Natividad. Co roku gospodarzem szczytu jest inne państwo.

Więcej na temat Global Summit of Women

Youth Forum - zapraszamy studentki kierunków biznes/ekonomia/zarządzanie/prawo. Liczba miejsc jest ograniczona. Temat tegorocznego Youth Forum, jedynej bezpłatnej i otwartej wyłącznie dla studentek sesji to "Digital business". Będzie to okazja do poznania wyjątkowych młodych kobiet z całego świata, które założyły internetowe start up'y i odniosły sukces.

Przybywajcie po inspiracje! Jak aplikować? Instrukcja tutaj: https://www.facebook.com/events/172677639770449/

- Mamy tylko 20 bezpłatnych miejsc dla młodych, ambitnych dziewczyn! Zapraszamy do aplikowania studentki kierunków biznesowych, które chciałyby wziąć udział w spotkaniu 1000 liderek z 80 krajów, które po raz pierwszy odbędzie się w Europie Środkowo-Wschodniej.

Co trzeba zrobić? Wystarczy napisać esej i wysłać swoje bio ze wskazaniem dotychczasowych osiągnięć i aktywności - wszystko w języku angielskim. Szczegółowe informacje w opisie https://www.facebook.com/events/1267213539971691/