Superwoman na Rynku Pracy

Strona projektu: http://czasnakobiety.pl

Zapraszamy na naszą stronę na Facebook'u, na której znajdziesz aktualności i relacje ze spotkań - kliknij.

Superwoman na rynku pracy to cykl konferencji i warsztatów, na których dyskutowałyśmy propozycje rozwiązań dotyczących godzenia życia prywatnego z zawodowym oraz służących zwiększaniu udziału kobiet we władzach firm. Wnioski złożyły się na raport, który jest efektem prac analitycznych i spotkań konsultacyjnych w całej Polsce, m.in. Kongresów Kobiet i konferencji regionalnych.

Tak więc mamy zebraną i uporządkowaną wiedzę o tym, jaka jest obecnie sytuacja w Polsce w zakresie możliwości budowania równowagi między życiem prywatnym i zawodowym oraz szans kobiet w dochodzeniu do stanowisk decyzyjnych. W programie także debata, której celem jest podsumowanie, komentarz i próba  odpowiedzi - co dalej…

SUPERWOMAN NA RYNKU PRACY - WNIOSKI I REKOMENDACJE - raport

Cykl spotkań i warsztatów trwał od 2013 do 2014 roku.

W 2013 roku spotkałyśmy się w Toruniu, Kielcach, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Opolu, Katowicach, Warszawie.
W 2014 w Lublinie, Rzeszowie, Szczecinie, Białymstoku, Olsztynie, Wrocławiu, Zielonej Górze, Gdańskui i Warszawie.

Konferencja finałowa odbyła się 12.12.2014 w KPRM w Warszawie.

CZAS NA KOBIETY 2014

Niełatwo być LIDERKĄ i SUPERWOMAN w realiach współczesnego świata i szalonego tem­pa, gdzie kariera i praca zawodowa stanowią integralną część życia…

CZAS NA KOBIETY

Debata poświęcona problematyce aktywności i przedsiębiorczości, godzenia ról oraz możliwościami odnalezienia równowagi między życiem prywatnym i własną karierą.

/   Czy można odnaleźć harmonię między ich życiem osobistym i pracą?
                /   Jak przezwyciężyć poczucie zagubienia pośród sprzecznych priorytetów i wartości?
                /   Jak odnaleźć się po przerwie związanej z wychowaniem dzieci czy utracie pracy?
                /   Jakie możliwości dostępne są dzisiaj i czego potrzeba by wyjść naprzeciw oczekiwaniom współczesnej kobiety?

Wspólnie poszukamy odpowiedzi na pytanie jak zwiększyć zaangażowanie, radość i satysfakcję z wykonywanej pracy, co pozwoli nam wypracować rekomendacje konkretnych rozwiązań.

DROGA DO ZARZĄDU

Seminarium warsztatowe nt. PREDYSPOZCYJI, które należy odnaleźć i wzmacniać oraz UMIEJĘTNOŚCI, które należy rozwijać w sobie by stać się LIDERKĄ!

/   Jak budować markę i reputację na rynku pracy?
              /  Jak rozwijać twarde kompetencje biznesowe?
              /  Jak podnieść poziom satysfakcji i zaangażowania?
              /  Jak odnaleźć w sobie siłę przebicia i asertywność?

Zrozumienie własnych celów, potrzeb, i świadome zarządzanie zarówno życiem prywatnym, jak i własną karierą to klucz do powodzenia, a po­czucie szczęścia i harmonii pozytywnie wpływa na poziom motywacji i krea­tywności, na jakość relacji w wszystkich sferach życia.

PROWADZĄCE:

DOROTA WARAKOMSKA | Dziennikarka i publicystka, autorka reportaży, programów telewizyjnych, artykułów, doradczyni medialna, wykładowczyni, autorka m.in. książki o USA: „Droga 66”. Prezeska zarządu Stowarzyszenia Kongres Kobiet oraz rzeczniczka prasowa, prezeska „Polish Professional Women Network”, założycielka i członkini zarządu „Towarzystwo Dziennikarskie”. Związana z TVP w latach 1991-2006: reporterka, korespondentka w USA, prezenterka głównych programów informacyjnych: Wiadomości TVP1 i Panoramy TVP2, szefowa Panoramy i wicedyrektorka TVP1. Absolwentka UW. Stypendystka National Forum Foundation oraz German Marshall Fund of the US. Stażystka w stacjach Fox oraz CNN.

KRYSTYNA BŁOCKA-SOWIŃSKA | Doświadczona menedżerka sprzedaży z wieloletnim doświadczeniem na dyrektorskich stanowiskach, min. w DOOR Group SA, Franklin Covey, Polskiej Fundacji Badań nad Zarządzaniem. Od 8 lat pracuje w branży szkoleniowej, posiada umiejętności efektywnego analizowania potrzeb Klientów oraz docierania do źródeł problemów. Jest mentorką i Dyrektorką Sprzedaży w Polskim Stowarzyszeniu Mentorów PSM. Ukończyła UW - Instytut Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji, a potem w studia podyplomowe  z zakresu Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Szkole Głównej Administracji i Zarządzania w Warszawie. Prowadziła własną firmę szkoleniową.

CZAS NA KOBIETY 2013