Train the trainers - warsztaty z zakresu równego traktowania

W ramach projektu wyszkolona zostanie łącznie grupa 24 trenerów/ek w dwóch obszarach tematycznych - przeciwdziałanie dyskryminacji i mowie nienawiści oraz budowanie poczucia własnej wartości. Program szkoleń jest przygotowany przy współpracy  z ekspertkami Centre for Gender Equality z Islandii (partner projektu).

a) Warsztaty z zakresu równego traktowania.

Na warsztaty zostaną zaproszone już praktykujące trenerki i trenerzy, a także wykładowcy i wykładowczynie akademickie – osoby posiadające doświadczenie w pracy z grupami. Cel - wyposażenie uczestniczek i uczestników w wiedzę i umiejętności pozwalające na prowadzenie warsztatów z zakresu przeciwdziałania dyskryminacji ze względu na płeć, promowania postaw tolerancji, podejmowania działań względem mowy nienawiści w mediach, a także jej zwalczania.

b) Warsztaty wzmacniające dla kobiet.

Na szkolenie zostaną zaproszone regionalne liderki, mające doświadczenie w pracy z grupą, które następnie przeprowadzą szkolenia wzmacniające kobiety w swoich regionach. Cel - przekazanie wiedzy i umiejętności w obszarze przeciwdziałania dyskryminacji ze względu na płeć oraz zapoznanie z narzędziami obrony przed nią.

Relacja z warsztatów antydyskryminacyjnych

Partnerem projektu jest islandzka organizacja Centre for Gender Equality.

Projekt współfinansowany z Funduszy EOG w ramach programu Obywatele dla Demokracji.

Silne razem! - także w mediach

Dyskryminacji kobiet w mediach i polityce mówimy: Nie! Relacja z naszego szkolenia ramach projektu współfinansowanego z Funduszy EOG

Warsztaty z zakresu równego traktowania - nabór!

Uwaga, uwaga! Ogłaszamy nabór! W ramach projektu "Silne razem!" współfinansowanego z Funduszy EOG organizujemy drugą edycję warsztatów antydyskryminacyjnych. Szkolenia odbędą się 30.11 i 01.12.2015 w siedzibie Stowarzyszenia Kongres Kobiet.

Warsztaty z równego traktowania

W lutym przeprowadziłyśmy szkolenia antydyskryminacyjne dla szkoleniowczyń. Teraz dziewczyny przeprowadzają swoje szkolenia w całym kraju. Szkolenia odbyły się w ramach projektu współfinansowanego z Funduszy EOG.

Relacja ze szkoleń antydyskryminacyjnych

Krótka relacja ze szkoleń antydyskryminacyjnych, które odbyły się w siedzibie Stowarzyszenia Kongres Kobiet (26 i 27 lutego 2015). Zajęcia prowadziły prof. Magdalena Środa, Joanna Piotrowska i dr Ewa Woydyłło, a uczestniczyły w nich lokalne liderki, które działają na rzecz kobiet. Szkolenia odbyły się w ramach projektu współfinansowanego z Funduszy EOG.

Nabór na warsztaty z zakresu równego traktowania

Uwaga, uwaga! Ogłaszamy nabór!

W ramach projektu "Silne razem!" współfinansowanego z Funduszy EOG organizujemy dwudniowe warsztaty z zakresu równego traktowania. Szkolenie odbędzie się w dniach 29-30.01.2015 w siedzibie Stowarzyszenia Kongres Kobiet.