POLITYKA PRYWATNOŚCI

Stowarzyszenie Kongres Kobiet z siedzibą w Warszawie ul. Mokotowska 17 lok. 33 (00-640 Warszawa), wpisane do rejestru przedsiębiorców oraz rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji i publicznych zakładów opieki zdrowotnej Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. St. Warszawy w Warszawie, [?] Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS [?], NIP: [?] („Stowarzyszenie”) przykłada wielką wagę do poszanowania prywatności i bezpieczeństwa użytkowników serwisu www.kongreskobiet.pl („Serwis”); z tego względu sformułowaliśmy niniejsze zasady ochrony prywatności („Polityka prywatności”), mające w jasny sposób przedstawiać sposób funkcjonowania Serwisu, metody postępowania z danymi osobowymi oraz gromadzenia innych danych o użytkownikach Serwisu. W niniejszej Polityce prywatności wskazujemy również na zagrożenia mogące wiązać się z korzystaniem z Serwisu.

I. Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie

Użytkownicy Serwisu pozostają anonimowi do momentu, w którym się zarejestrują. Jednakże niektóre dane podczas Twojej wizyty na stronach Serwisu  są automatycznie zbierane: Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z usługi. Serwis może gromadzić te dane na potrzeby zbiorczej analizy informacji o liczbie wejść na stronę Serwisu i o sposobie korzystania z Serwisu.

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego Serwisu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twoje imię i nazwisko, adres email oraz hasło jakiego będziesz używał w Serwisie. Wyłącznie od Ciebie zależy czy w trakcie rejestracji podasz dane wykraczające poza dane, których podanie jest konieczne do rejestracji. Możesz w celu rejestracji zamiast imienia i nazwiska wykorzystać swój pseudonim. Wykorzystywanie pseudonimu nie oznacza jednak dopuszczalności podszywania się pod inne osoby.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu i poczty e-mail przekazujesz nam swoje imię, nazwisko, adres email ew. numer telefonu w celu ułatwienia kontaktu.

II. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do Serwisu możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do Serwisu. Możesz także zmienić ustawienia forum dyskusyjnego. Twoje dane mogą zostać ukryte lub widoczne dla pozostałych użytkowników. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

III. Administrator danych

Administratorem danych osobowych jest stowarzyszenie Kongres Kobiet z siedzibą w Warszawie ul. Noakowskiego 4 lok. 8, wpisane do rejestru przedsiębiorców oraz rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji i publicznych zakładów opieki zdrowotnej Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. St. Warszawy w Warszawie, [?] Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS [?], NIP: [?]. Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom. Dostęp do danych mają wyłącznie osoby upoważnione przez administratora danych osobowych, zaś zastosowane środki techniczne i organizacyjne zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych.

Dane osobowe przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Każdemu użytkownikowi, który udostępnił nam swoje dane osobowe w trakcie rejestracji zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia. Z zastrzeżeniem sytuacji przewidzianych przepisami prawa, w szczególności zaś art. 19 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, po zakończeniu świadczenia usługi, dane użytkownika nie będą przetwarzane.

W przypadku naruszenia Regulaminu Serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom państwa dla celów prowadzonych przez nie postępowań.

V. Linki

Na potrzeby użytkowników Serwisu umieszczamy na nim łącza (linki) prowadzące do innych witryn. Staramy się skrupulatnie wybierać te witryny, co do których jesteśmy przekonani, że są przydatne i spełniają wysokie standardy. Tym niemniej nie gwarantujemy standardów każdej witryny internetowej, do której prowadzi łącze z Serwisu, ani nie ponosimy odpowiedzialności za materiały znajdujące się na innych witrynach.

Pamiętaj, że witryny internetowe osób trzecich, do których łącza (linki) znajdują się w Serwisie, mogą zbierać informacje umożliwiające identyfikację osób. Sposoby postępowania z informacjami na takich witrynach nie podlegają niniejszej Polityce prywatności. Zalecamy, abyś po połączeniu się z inną witryną zawsze, przed przekazaniem informacji umożliwiających identyfikację, zapoznał się z obowiązującą w niej polityką ochrony prywatności.

VI. Zagrożenia związane z korzystaniem z usług Serwisu oraz środki techniczne dostępne użytkownikom w celu ich zminimalizowania

Z korzystaniem z Serwisu wiążą się ogólne ryzyka jakie występują w przypadku korzystania z Internetu. Podejmujemy wszelkie działania w celu zapewnienia Tobie pełnego bezpieczeństwa korzystania z Serwisu, nie możemy jednak wykluczyć, iż wskutek działań osób trzecich, takich jak np. włamania do Serwisu, może dojść do zdarzeń zagrażających Tobie. W trosce o Twoje bezpieczeństwo poniżej prezentujemy podstawowe zagrożenia oraz działania mające na celu ich zminimalizowanie:

1. Konie trojańskie

Koń trojański to określenie oprogramowania, które podszywając się pod przydatne lub ciekawe dla użytkownika aplikacje dodatkowo implementują niepożądaną, ukrytą przed użytkownikiem funkcjonalność. Najlepszą ochroną przed końmi trojańskimi jest ostrożne traktowanie oprogramowania otrzymanego z niepewnych źródeł - nieznanych nadawców lub stron WWW. Istnieje również oprogramowanie pozwalające na eliminowanie tego zagrożenia.

2. Wirusy

Wirus komputerowy to krótki program komputerowy, zwykle szkodzący systemowi operacyjnemu lub utrudniający pracę użytkownikowi komputera.

Ochronę przed wirusami zapewnia specjalne oprogramowanie.

3. Spam

Spam to nie zamawiana informacja handlowa rozsyłana jednocześnie do wielu odbiorców.

Powstało wiele sposobów obrony przed spamem. Pierwszą jest nieprzyjmowanie wiadomości od serwerów znanych spamerów i zgłaszanie administratorom, jeśli jeden z ich użytkowników jest spamerem. Jednym z działań przeciwdziałających temu zjawisku jest też odpowiednie zabezpieczenie każdego komputera podłączonego do sieci – zarówno serwerów, jak i komputerów domowych czy biurowych przy pomocy odpowiedniego oprogramowania.

VII. Zmiany

Aktualna wersja Polityki prywatności publikowana jest zawsze na stronie Serwisu. Nowa wersja wchodzi w życie w terminie 30 dni od jej opublikowania.

VIII. Kontakt

Wszelkie pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności czy też zasad korzystania z Serwisu prosimy kierować na adres biuro@kongreskobiet.pl