ZAREJESTRUJ SIĘ na X Kongres Kobiet!

Dodano: 6 marca 2018

ZAREJESTRUJ SIĘ!

X ogólnopolski Kongres Kobiet – nasz jubileuszowy, w 100-lecie praw kobiet będzie szczególnie uroczysty i różnorodny!

Spotkamy się 16 i 17 czerwca w Łodzi, mieście kobiet! (EXPO-ŁÓDŹ)

Zajmiemy się naszą herstorię, naszymi drogami do wolności i równości. Zajmiemy się – jak zawsze – kwestią edukacji, kultury, naszym zdrowiem i prawem do odpowiedzialnego macierzyństwa. A także polityką, a zwłaszcza aktywnością obywatelską i samorządową (idą wybory).

Skonfrontujemy nasze doświadczenia z doświadczeniami wolnościowymi kobiet z innych krajów. Będziemy budować społeczeństwo obywatelskie, wzmacniać organizacje pozarządowe i kobiecą solidarność. I zaplanujemy przyszłość – ku równości praw, szans i możliwości!

Będą z nami łódzkie włókniarki, aktywistki z całej Polski, akademiczki, kobiety biznesu, polityczki, feministki, dziewuchy, dziewczyny… – będzie z nami cała Polska, dla której ważna jest wolność i równość.

Wszystkich praw. Całego życia! – Pod takim hasłem się spotkamy.

Bo nie mamy poczucia stabilności i godności jako obywatelki i podmioty moralne. Bo 100 lat od czasu uzyskania praw wyborczych nie cieszymy się ani równą pozycją, ani równymi możliwościami, ani równymi zarobkami, ani równym szacunkiem. Chcemy decydować o sobie i być niezależne – będziemy więc (jak nasze prababki) domagać się: Wszystkich praw. Całego życia!

I nie jest to tylko postulat na przyszłość. Zwracajac pamięć tym, które walczyły o nasz lepszy los, chcemy, by ten los ten stał się naszym udziałem już dziś, teraz!

REJESTRACJA INTERNETOWA TRWA DO CZWARTKU 14.06 DO GODZ. 12.00 (będzie można się też zarejestrować na miejscu)

ZAREJESTRUJ SIĘ!

AKREDYTACJA DLA MEDIÓW

Rejestracja grupowa - rejestracja@kongreskobiet.pl